Apple CEO’su Tim Cook’ın Apple için gelecekteki planları

14 Haziran 2012 Perşembe

print this page
send email
All Things Digital’ın düzenlediği D10 konferansında Tim Cook Apple için gelecekteki planlarından bahsetti.

Tim Cook’un Apple için ne gibi planları olduğunu aşağıda aktarıyoruz.

  1. Mükemmel bir projenin hazırlığındalarmış. Gerçi sadece ‘inanılmaz olacak’ vb. gibi merak uyandırıcı cümlelerle yetindiği için detaylarıhakkında bilgimiz yok. Tabii uzun vadeli şeyler bunlar. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan WWDC’de tanıtacakları yenilikler değil yani. Gerçi etkinlikte de tanıtılacak şeyleri beğeneceğimizi söylüyor Cook :)
  2. Gelecekteki ürünlerinde gizlilik politikalarını ikiye katlayacaklarmış. Ki bu da, yeni projelerin  sağda solda unutulmayacağı anlamına geliyor olsa gerek. :)
  3. Tedarikçilerle ilişkilerini daha şeffaflaştıracaklarmış. Yani kamuoyunu gelişmelerle ilgili bilgilendirecekler.
  4. iPhone ve iPad’lerin ‘motoru’ zannedildiği gibi Çin’de veya diğer Uzakdoğu bölgelerinde değil doğrudan Amerika’da yapılıyormuş. ayrıca iPhone’ların camı da yine Amerika’da yapılıyormuş. Gerçi bu ikincisini biliyorduk zaten, Corning’in Kentucky’deki tesisinde yapılıyordu.
  5. Apple TV’ler hakkında da yuvarlak bir takım şeyler söylüyor Cook. Hatırlarsak Steve Jobs ‘benim için sadece hobi’ demişti Apple TV’lerle ilgili. Cook bir adım daha ileri gidiyor ve ‘ilgimizi çeken bir alan’ diyor. Ama komple bir televizyon seti üretip üretmeyecekleri belli değil. Daha doğrusu bellidir de bize söylemiyor. ‘Daha vakti var’ gibisinden bir şeyler demekle yetiniyor kısacası.
  6. Facebook entegrasyonuna yönelik projeleri var. Şimdi olduğundan daha iyi bir deneyim yaşatılacakmış. Bu konudaki gelişmeler yakında duyuru yapılacak.
  7. Siri konusunda da benzer bir geliştirme planı mevcut. Şimdikinden çok daha komplike bir hale getirilecekmiş. Bu da WWDC’nin başlıklarından birisi olabilir.
  8. Cook, konsol pazarına girmeye niyetlerinin olmadığını söylüyor ve her yeni iPhone’un da yeni nesil oyunları rahatça oynatabilecek bir donanımla (yani güçlü bir işlemci ve GPU) geleceğinin altını çiziyor.

1 yorum: