İtalyan siber polisi durmuyor

14 Kasım 2011 Pazartesi

print this page
send email
Siber suç davalarıyla görevli İtalyan polis teşkilatı , bazı dosya paylaşım sitelerini kapattığını duyurdu . Bu siteler , torrent paylaşma , dosya depolama ve 31,000 den fazla illegal içerik barındırmaktan suçlanıyor .

Finansal koruma anlamına gelen Guardia di Finanza (GDF) , İtalya ekonomi , Maliye bakanlığı ve ayrıca İtalyan silahlı kuvvetlerinin bir parçası . Mali suçlar ve kaçakçılıkla ilgili olmasının yanı sıra yavaş yavaş dosya paylaşım sitelerine olan ilgisi de artıyor . Bugün beş sitenin daha kapatıldığını duyurdular .

İnternette ''Tex Willer'' adıyla bilinen 49 yaşındaki bir adam , iddiaya göre Italienshare , Musicshare , Filmshare ve Italiensexy sitelerinin yöneticisi . Şu an saydığımız sitelerin hepsi kapalı fakat 136,000 üyesiyle , bu dosyaların torrent , edonkey ve dosya paylaşım sitelerine taşındığı belirtildi .

Guardia di Finanza ele geçirdiği verilere dayanarak soruşturmanın hala sürdüğünü söyledi . Ve önümüzdeki Nisanda , torrent arama motoru olan BTjunkie'ye engel getirecek , eğer buna tepki olarak BTjunkie , dosyalara erişimi tekrar sağlamak için girişimlerde bulunursa sitenin kapatılacağını söyledi .

0 yorum:

Yorum Gönder