MALZEMELER
25 adet için
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta sarısı  (çırpılmış)
harcı için:
1 adet havuç
5 adet dilimlenmiş mantar
1  yemek kaşığı kıyılmış pırasa
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1  yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış  ıspanak
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı  tereyağı
karabiber
tuz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
HAZIRLANIŞI
Havucu ayıklayın, rendeleyin. Yağı tavada kızdırdıktan sonra pırasaları 3  dakika kavurun. Mantar, havuç, ıspanak ve baharatları ekleyip 4 dakika  karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu  da ilave edip karıştırın. Hamuru yaklaşım 2 mm kalınlığında açın. Hazırlanan içi  aralıklı olarak hamurun yrısının üzerine koyun. diğer yarısını üzerlerine örtün  ve çember kalıpla yuvarlaklar kesin. Yumurta sarılarını üzerlerine sürün.  Buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra kızartın ve servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
 



 
0 yorum:
Yorum Gönder