MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre  su
3 kaşık tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya  daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 defa kevgir ile  karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür,  üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır. Üzerine  hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve  sıcak olarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
 



 
0 yorum:
Yorum Gönder