MALZEMELER
4 kişilik
1300 gr balkabağı
1 su bardağı su
1 adet soğan
4 su  bardağı süt
4 yemek kaşığı krema
2-3 diş karanfil
kreton ekmek
1/2  demet dereotu
toz muskat
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Balkabağını soyun ve  küçük küçük dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sütü ve suyu ekleyin. Muskat,  biber, tuz, karanfil ve soyulmuş soğanları ekleyin. Kabaklar yumuşayana kadar en  az 35 dakika kaynatın. Ateşten alın, soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan  çorbayı mikserden geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir  kaşık krema , bir tutam ince doğranmış dereotu ve kreton ekmekleri serpin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
 



 
0 yorum:
Yorum Gönder