MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
Yarım su bardağı  bezelye
200 gr ton balığı
1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
1 çorba  kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı köri
Yarım  çay kaşığı acı biber sosu
2 adet orta boy domates
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe  karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanoz içine  limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını  kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın.  Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları  üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
 



 
0 yorum:
Yorum Gönder