Fındıklı Halka Lokma

16 Şubat 2008 Cumartesi

print this page
send email
Malzemeler:
2 su bardağı Un
2 adet Yumurta
1/2 su bardağı Pudra Şekeri
1 adet Portakal Kabuğu Rendesi
1/2 su bardağı Fındık İçi
2 çorba kaşığı Tereyağ
1 tutam Tuz ve Tarçın
Kızartmak için Sıvıyağ

Yapılışı:Yumurta, şeker ve tereyağını karıştırın. Unu,fındıkları ve portakal kabuğu rendesini ilave edip karıştırın. Yoğurduktan sonra 30 cm. uzunluğunda rulo yapın. Elinizle kopartıp yuvarlak çubuklar halinde hamurlar yapın. Hamurların iki ucunu birleştirip küçük yuvarlak halkalar oluşturun. Halkaları kızgın yağda 5 dk. kadar kızartın. Üzerlerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder